Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση του Plato’s plate, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαΐου για τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας στη Λαχαναγορά του Ρέντη στην Αθή-να. Η Αναπτυξιακή Πηλίου ήταν εκεί αναδεικνύοντας το όραμα του Plato’s plate για ένα πιο δίκαιο, υγιεινό και περιβαλλοντικά φιλικό διατροφικό σύστημα.
Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς παραγωγούς της Μαγνησίας για την παράθεση των προϊόντων τους στην εκδήλωση, συνδυάζοντας έτσι την παράδοση με την σύγχρονη προσέγγιση στην παραγω-γή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γευτούν την τοπική κουζίνα και προϊόντα της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος επαγγελματιών του χώρου της παραγω-γής και εστίασης. Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του κ. Πολίτη Αντώνη, υπεύθυνο επικοινωνίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΖΑΓΟΡΙΝ» από τη Ζαγορά Μαγνησίας. Ακόμη, ευχαριστούμε τη Φάρμα Καραΐσκου (Karaiskos agritourism farm) για τη διαδικτυακή συμμετοχή στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής. Το συνέδριο και οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της Διατοπικής Συνεργασίας CLLD /LEADER «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του ΠΑΑ 2014-2020, από 23 εταίρους – συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας.