Γεύσεις και Αρώματα Πηλίου: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γαστρονομικών Ταιριασμάτων για Επαγγελματίες Εστίασης
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) διοργάνωσε ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, της φιλοξενίας και της αναψυχής, με τίτλο:
«Ταιριάζουμε τις παραδοσιακές μας γεύσεις με τα ποτά του τόπου μας»
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στη Φάρμα Καραΐσκου (Πορταριά Πηλίου) με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς.
Η καταξιωμένη δημοσιογράφος γεύσης και ειδικός στη γευσιγνωσία, Ελένη Ψυχούλη, καθοδήγησε τους συμμετέχοντες σε ένα βιωματικό ταξίδι αρμονίας ανάμεσα στα τοπικά ποτά και τις γεύσεις της πηλιορίτικης κουζίνας.
Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα όπως το παραδοσιακό Σπετζοφάι, Πηλιορίτικες Πίτες, Τσιγαριαστά Χόρτα με Αυγά αλλά και γλυκά του κουταλιού, συνοδεία επιλεγμένων τοπικών κρασιών και τσίπουρου.
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής και η ενδυνάμωση της γνώσης γύρω από τα γευστικά και οινικά ταιριάσματα, ώστε οι επιχειρήσεις να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους επισκέπτες τους.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς εστίασης, φιλοξενίας και τοπικά οινοποιεία, στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου “Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.
Επενδύουμε στη γνώση – Αναβαθμίζουμε την εμπειρία – Προβάλλουμε τον τόπο μας