Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) διοργάνωσε ένα σεμινάριο για επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, της φιλοξενίας και της αναψυχής, με τίτλο:

«Γαστρονομική Κοινότητα Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων»

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στη Φάρμα Καραΐσκου (Πορταριά Πηλίου) με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς.

Ο γνωστός συγγραφέας κος Γεώργιος Πίττας, έθιξε ζητήματα τα οποία θα έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.
Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η καταγραφή των γαστρονομικών πόρων και αξιών της κάθε περιοχής, (τόπος, ιστορία, τοπία, προϊόντα, παραδοσιακή κουζίνα, εδέσματα, εκδηλώσεις, πανηγύρια, φεστιβάλ, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες κ.λπ., η βελτίωση της πολιτιστικής αυτοπεποίθησης των μελών της κοινότητας, η ανάπτυξη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, η ανάδειξη της προσωποκεντρικής ταυτότητας και του μύθου της κάθε επιχείρησης μέλους, νέες αντιλήψεις εξυπηρέτησης του πελάτη, την εξοικείωση με την έννοια της συνολικής εμπειρίας του τόπου, και την τέχνη και την έννοια της συνεργασίας.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς εστίασης, φιλοξενίας και τοπικά οινοποιεία, στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου “Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Β32

Β33

Β36