Νέα – Προκηρύξεις

Γεύσεις και Αρώματα Πηλίου: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γαστρονομικών Ταιριασμάτων για Επαγγελματίες Εστίασης Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) διοργάνωσε ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, της φιλοξενίας και της αναψυχής, με τίτλο: «Ταιριάζουμε τις παραδοσιακές μας γεύσεις με τα ποτά του τόπου μας» Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στη Φάρμα Καραΐσκου (Πορταριά Πηλίου) με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος γεύσης και ειδικός στη γευσιγνωσία, Ελένη Ψυχούλη, καθοδήγησε τους συμμετέχοντες σε ένα βιωματικό ταξίδι αρμονίας ανάμεσα στα τοπικά ποτά και τις γεύσεις της πηλιορίτικης κουζίνας. Μεταξύ άλλων, οι [...]

Μάιος 19th, 2025|

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) διοργάνωσε ένα σεμινάριο για επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, της φιλοξενίας και της αναψυχής, με τίτλο: «Γαστρονομική Κοινότητα Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων» Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στη Φάρμα Καραΐσκου (Πορταριά Πηλίου) με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς. Ο γνωστός συγγραφέας κος Γεώργιος Πίττας, έθιξε ζητήματα τα οποία θα έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου. Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η καταγραφή των γαστρονομικών πόρων και αξιών της κάθε περιοχής, (τόπος, ιστορία, τοπία, προϊόντα, παραδοσιακή κουζίνα, εδέσματα, [...]

Μάιος 19th, 2025|

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για Απ’ Ευθείας Ανάθεση της Υπηρεσίας «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ» του τοπικού προγράμματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασιών 3 του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «iFLAVOURS ‐ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΑ»3.Πρόσκληση_iFLAVORS_φωτογραφος 15.05.2025_25PROC016799998

Μάιος 12th, 2025|

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση του Plato's plate, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαΐου για τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας στη Λαχαναγορά του Ρέντη στην Αθή-να. Η Αναπτυξιακή Πηλίου ήταν εκεί αναδεικνύοντας το όραμα του Plato's plate για ένα πιο δίκαιο, υγιεινό και περιβαλλοντικά φιλικό διατροφικό σύστημα. Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς παραγωγούς της Μαγνησίας για την παράθεση των προϊόντων τους στην εκδήλωση, συνδυάζοντας έτσι την παράδοση με την σύγχρονη προσέγγιση στην παραγω-γή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γευτούν την τοπική κουζίνα και προϊόντα της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος επαγγελματιών του χώρου της [...]

Μάιος 12th, 2025|

Μαθαίνουμε τα τοπικά κρασιά μας και τα ταιριάζουμε με τις τοπικές μας γεύσεις. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της γαστρονομικής εμπειρίας της περιοχής και της τοπικής δράσης «Γευστικά Ταιριάσματα» του Διατοπικού Σχεδίου με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ : Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίηκησης Μαγνησίας Α.Ε. (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο υψηλού επιπέδου για τους επαγγελματίες της εστίασης, της αναψυχής και της φιλοξενίας (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία με εστίαση). Εκπαιδευτής και οδηγός μας στον μαγικό κόσμο της αρμονίας των γεύσεων θα είναι η κα Ελένη Ψυχούλη [...]

Μάιος 6th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ : Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, είναι απαραίτητο να προβεί στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης για σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με σκοπό τη διοργάνωση εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού εργαστηρίου στην περιοχή παρέμβασης της, της τοπικής δράσης Β.2 «Γευστικά ταιριάσματα». ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Απρίλιος 28th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α. Ε. στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός”, του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μάϊου 2025 και ώρα 10:00 π.μ. στην Φάρμα Καραΐσκου, σεμινάριο για την ενημέρωση των επαγγελματιών της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, της εστίασης και της φιλοξενίας, σχετικά με την δημιουργία γαστρονομικής κοινότητας και την συμβολή της στην ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Τόπος σεμιναρίου: ΦΑΡΜΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ - 2ο χλμ. Πορταριάς - Ζαγοράς, Πήλιο, Τ.Κ.: 37011 Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες Ημερομηνία σεμιναρίου: Πέμπτη 15 / 05 / 2025, ώρες 10:00-14:00 Κόστος συμμετοχής: [...]

Απρίλιος 23rd, 2025|

Πραγματοποιήθηκε χθες 27.03.2025 με επιτυχία η συνάντηση στο Δημαρχείο του Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ο κος Σταυρίδης, ο Δήμαρχος κος Νασίκας, αντιδήμαρχοι του Ρήγα Φεραίου αρμόδιοι του θέματος, κα Μπομπότη Ζωή Γεωπόνος του Δήμου, κος Κούντριας αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, καθώς και πλήθος γεωπόνων και αγροτών της περιοχής, όπου μέσα από διαλογική συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα στην #ολοκληρωμένη_διαχείριση_συσκευασιών_φυτοφαρμάκων. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με το προτεινόμενο πιλοτικό σχέδιο συλλογής των συσκευασιών και δήλωσαν πρόθυμοι για τη συμμετοχή τους στο σκοπό αυτό.

Μάρτιος 28th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 με την συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μάρτιος 26th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», Μέτρο 19 του Ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την «Στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος LEADER / CLLD», Υπομέτρο 19.3 - Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 με την συνεργασία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα» στις 9:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνεταιρισμού. #Ολοκληρωμένη_Διαχείριση_Συσκευασιών_Φυτοφαρμάκων

Μάρτιος 21st, 2025|

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η συνάντηση στον Αλμυρό με την ενεργή συμμετοχή των αγροτών της περιοχής όπου μέσα από διαλογική συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα στη διαχείριση των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με το προτεινόμενο πιλοτικό σχέδιο συλλογής των συσκευασιών και δήλωσαν πρόθυμοι για τη συμμετοχή τους στο σκοπό αυτό.

Μάρτιος 19th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», Μέτρο 19 του Ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την «Στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος LEADER / CLLD», Υπομέτρο 19.3 - Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό ΖΑΓΟΡΙΝ στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς στις 19:30. #Ολοκληρωμένη_Διαχείριση_Συσκευασιών_Φυτοφαρμάκων

Μάρτιος 18th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», Μέτρο 19 του Ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την «Στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος LEADER / CLLD», Υπομέτρο 19.3 - Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνάντηση την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 στην εταιρεία ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΣΠΟΡΟΚΕΝΤΡΟ ΑΕ (1ο ΧΙΛ ΠΕΟ ΑΛΜΥΡΟΥ -ΒΟΛΟΥ) στις 10:00 π.μ.

Μάρτιος 14th, 2025|

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση για την ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων φορέων στο πρόγραμμα  «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», Μέτρο 19 του Ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την «Στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος LEADER / CLLD», Υπομέτρο 19.3 - Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, στον ΕΑΣ Πηλίου, με την παρουσία μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.  

Μάρτιος 12th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων», Μέτρο 19 του Ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την «Στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος LEADER / CLLD», Υπομέτρο 19.3 - Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία, θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 με την συνεργασία του ΕΑΣ Πηλίου στις 10:00 π.μ. στο κτήριο του στα Άνω Λεχώνια. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΑΣ ΠΗΛΙΟΥ

Μάρτιος 7th, 2025|

Η Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε., συμμετέχει στην 14η Πανελλήνια Έκθεση Γεωργίας & Κτηνοτροφίας - AGROTHESSALY 2025, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, 6-9 Μαρτίου 2025. Η συμμετοχή μας εντάσσεται στο Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας «iFlavours ‐ Ανάδειξη τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων ψηφιακά», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020). https://eapilio.gr/iflavours

Μάρτιος 6th, 2025|

Ανακοίνωση_Πρόσκλ. συμμετοχής σε Έκθεση πηλιο Φόρμα Καταγραφής Επιχειρήσεων Φόρμα Καταγραφής Παραγωγών

Φεβρουάριος 17th, 2025|

3.Πρόσκληση_iFLAVORS_φωτογραφος_25PROC016177269

Ιανουάριος 20th, 2025|

PROSKLHSH_SME_EMPSIXOTHS_2024_ 9ΗΥ546ΝΠΙΩ-ΦΕΙ

Ιανουάριος 16th, 2025|

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, για Απ’ Ευθείας Ανάθεση της Υπηρεσίας:  Δημιουργία μιας (1) γαστρονομικής κοινότητας στην περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.» στο πλαίσιο του σχεδίου διατοπικής συνεργασίας με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ : Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός”  του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, με εκτιμώμενη αξία 6.000 Ευρώ πλέον. ΦΠΑ 24% 3.Πρόσκληση_Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ_γαστρ.κοιν._25PROC016136380

Ιανουάριος 8th, 2025|